Naam: Recordcontrolenummer van het gelinkte record in externe database
Lengte:
Herkomst: Deze kmc wordt momenteel uitsluitend gebruikt voor de online synchronisatie met WorldCat.
Als het GGC-record nog niet in WorldCat aanwezig is, dan wordt het daar ingelezen. Aan het GGC-record wordt dan kmc 2097 toegevoegd met het OCN, dat afkomstig is uit WorldCat (tag 001 - System control number). Sinds augustus 2014 kan het OCN in kmc 2097 gevolgd worden door '(Y)'. Deze toevoeging wordt gezet als het GGC-record in WorldCat wordt gematcht met een daar reeds aanwezig record. Dat kan ook een eerder ingelezen GGC-record zijn. In dat laatste geval delen beide GGC-records dus een OCN. Aan deze toevoeging is verbonden dat het GGC-record niet meer naar WorldCat wordt gestuurd, ook als het naderhand in het GGC wordt gemuteerd. Updaten is in dit geval namelijk onmogelijk (als het WorldCat record niet uit het GGC kwam), of ongewenst (als het OCN bij een eerder ingelezen GGC-record hoorde).
Er kunnen zich naderhand uiteenlopende situaties voordoen.
  • In WorldCat worden enkele records gemergd, maar het WorldCat-record waarmee het GGC-record is gekoppeld blijft gehandhaafd. Dan blijft kmc 2097 in het GGC-record ook ongewijzigd.
  • In WorldCat worden enkele records gemergd, waarbij het WorldCat-record waarmee het GGC-record was gekoppeld wordt opgeheven. Het System control number - OCN (tag 001) van het verwijderde WorldCat-record wordt dan aan het blijvende WorldCat-record toegevoegd (in tag 019 - OCLC Control Number Cross-Reference - superseded OCN). In deze gevallen wordt in het GGC de inhoud van kmc 2097 verplaatst naar kmc 2099, en wordt het nieuwe OCN in kmc 2097 geplaatst, inclusief de toevoeging (Y) die aangeeft dat GGC-record heeft gematcht met een eerder aanwezig WorldCat-record.
  • Als in WorldCat enkele records worden gemergd die beide een koppeling met een GGC-record hadden, dan krijgen beide GGC-records na die actie dus hetzelfde OCN in kmc 2097. Minstens een van beide heeft daarna de indicator '(Y)'. Ook deze GGC-records worden dus 'OCN-delers'. Records in het GGC met een identiek OCN worden OCN-delers genoemd.
Toelichting: Deze kmc wordt automatisch toegevoegd en is niet muteerbaar.
Invoer: Deze kmc omvat drie elementen.
  • Externe bron, zoals WorldCat, omgeven door hashes (#...#)
  • Extern produktienummer, zoals OCLC nummer
  • Indicator, die aangeeft of het GGC-record in WorldCat met een daar reeds aanwezig record is gematcht. Deze indicator '(Y)' wordt vanaf augustus 2014 toegekend.
Herhaald: Herhaalbaar; niet-herhaalbaar met identieke externe bron
Relaties: kmc 2041, kmc 2099 en kmc 7810.
Nota bene: Deze kmc wordt gebruikt voor het vermelden van OCN's. Maar in principe kan deze kmc ook voor recordcontrolenummers uit andere externe databases worden toegepast.
Voorbeelden: 2097 #OCoLC#123374532
2097 #OCoLC#228100996
2097 #OCoLC#845478191 (Y)